4 juli 2021: Themarit 2021 : Covid-19 rit

Uitnodiging Themarit 2021 : Covid 19-rit

Beste motorliefhebber,

Heftige tijden, dat kan je wel zeggen, ook voor onze motorclub. Verschillende voorbereidde ritten moeten annuleren, de Schotlandreis 2020 die uitgesteld werd, opnieuw in de soep gedraaid in 2021. 

Toch blijven we met hoop naar de toekomst kijken en mogen we terug  een motorrit aanbieden, wel met beperkingen die onze werkgever voorlopig nog oplegt. We mogen geen mensen georganiseerd samenbrengen voor de koffie aan de start, de lunch en de drinkpauzes. 

Daarom bieden we de rit op 2 manieren aan:

-       In één geheel waarbij iedereen voor zichzelf beslist waar de rust- en  lunchpauzes gehouden worden. De rit doet ook de plaatsen aan waar we deze in normale omstandigheden zouden ingelast hebben.

-       In drie delen met de pauzemomenten die we oorspronkelijk gepland hadden om een mooie verdeling van de afstanden aan te geven. Ook hier beslist iedereen voor zichzelf waar de rust- en lunchpauzes gehouden worden.  

De rit vertrekt op de E 314 aan het Carestel ESSO benzinestation te Rotselaar. Je verlaat de E 314 na 3 km om langs talrijke kleinere wegen door Haspengauw met zijn vele boomgaarden naar Tongeren te rijden.   In de omgeving van dit traject zijn tijdens weekdagen werken aan de gang waardoor wegen op het traject gedeeltelijk afgesloten zijn. Met de motorfiets kan je tijdens het weekend door de versmalde doorgangen het traject ongehinderd vervolgen.

Van Tongeren gaat de rit via Visé verder naar de Voerstreek. Visé heb je op deze manier mogelijk nog niet gezien want je maakt een ommetje langs de jachthaven met talrijke woonboten die in een zijarm van de Maas gelegen zijn.

In de aanloop naar, of in de Voer zelf heb je ondertussen ergens de lunch of picknick gebruikt en rijd je verder de Voer in naar Sippenaeken, Homburg en Aubel om dan Zuidwaarts via Herve en Esneux, Luik onderdoor te rijden naar het eindpunt van de rit te Hoei.

 

Kom je wegenwerken tegen, dan kan je de route gewoon blijven volgen.

Praktisch:

 • Datum : 04/07/2021
 • Vertrekplaats: Carestel / Esso E 314 Rotselaar
 • Totale afstand rit: 246 of 247 km
 • Het is aanbevolen om de rit ten laatste om 9.30 u aan te vangen.
 • Hebt u geen GPS en wenst u de rit mee te rijden, tracht dan via het forum https://www.kbc-mc.be/forum op onze website een groep te vinden waar u bij kan aansluiten.
 • Wenst u onderweg ergens een lunch te gebruiken, is het aanbevolen zelf te reserveren op de plaats die u langs het traject selecteert. Picknicken is ook gezellig.
 • De routes worden aangeboden in GPX en Spoor versie en worden op 29.06.2021 op onze website geplaatst.
 • Aangezien onze verzekering enkel geldig is als er een inschrijving voor de activiteit is en de rit op de geplande datum gereden wordt, raden wij u aan om u dan ook in te schrijven via onze website. Als u toch deze rit rijdt op de geplande datum zonder inschrijving of met inschrijving maar op een andere dag rijdt, dan kunnen wij onze verzekering niet aanspreken bij eventueel lichamelijk letsel.
 • Lees op onze website de belangrijke aandachtspunten m.b.t. het motorrijden (in groep). Leden die gasten uitnodigen brengen deze daarvan op de hoogte.
 • Vergeet uw mondmasker(s) niet en houd afstand van elkaar.
 • Inschrijven ten laatste donderdag 1 juli 2021 via www.kbc-mc.be
 • Deze activiteit is niet ‘georganiseerd’, daarom is er geen inschrijvingsgeld te betalen en staat u zelf in voor de kosten zoals dranken en lunch.

 

Dringende oproep:

 • KBC-MC is nog steeds op zoek naar collega’s die de werking van de club willen verder zetten. Als u de onweerstaanbare drang hebt om u hiervoor te engageren, mail ons dan op kbc-mc@kbc-mc.be of laat een bericht op het forum https://www.kbc-mc.be/forum
 • Voor het huidige bestuur is 2021 het laatst jaar.

 

Contactpersoon in geval verzekering:                                        Bresseleers Annemie: 0032 499 739 569

Ritinformatie: Ludo Soulliaert : 0032 476 324 596

 

Uw KBC-MC bestuur